12 maj - Crocodylus park

12 maj stack vi iväg på ett äventyr igen. Det förra var ju hyfsat misslyckat så vi hoppades på att det skulle gå bättre den här gången. Först åkte vi buss en bit och sen gick vi en bit och sen hamnade vi på Crocodylus park. 
När vi kom till entren frågade tjejen i kassan om vi ville betala extra och hänga med på båten på jumping crocodiles. 
Vi hade egentligen tänkt att åka ut på Adelide river och göra det men när vi ändå var här och mer eller mindre samma grej fanns här så tänte vi att vi kör på det så har vi gjort det sen. Adelide river är säkert ganska häftigt men det handlar egentligen fortfarande bara om att kolla på när en snubbe sträcker ut en pinne med mat och krokodilen hoppar upp och tar maten. Inte värsta grejen egentligen så vi körde på och bockade av den grejen. 
 
Crocodylus park var för övrigt välidgt häftigt och återigen förvånade jag över hur aktiva djuren är här jämfört med djuren i Sverige. 
När man är på Skansen i Stockholm står man och tittar på ett djur i evigheter och man ska ha tur om djuret plötsligt rör på sej litegrann. Om det inte är aporna då men lixom det är verkligen inte mycket happening att kolla på djuren i Sverige. Här däremot, herregud.
 
En apa hoppade ner på marken och tog upp en bit paprika och sen klättrade han upp högt upp i ett träd så att han skulle kunna släppa ner paprikan till oss. Så söt apa. 
När vi kom till lejonen gick vi lite för nära tror jag för hanen vände sej om och försökte kissa på oss! Helt sjukt. Vi fick fakiskt med det på film Jag hade ingen aning om att lejon kunde kissa rakt utåt på det sättet. Någon minut senare såg vi en skylt som varnade om att det kunde hände om man gick lite för nära. Dom kunde satt skylten lite mer synligt tycker jag Senare såg vi två ormar käka varisinn höna, och då menar jag en HEL höna. Även om det är rätt vidrigt att titta på så är det ändå ganska faschinerande hur den lilla ormen får in en hel höna i käften. 
 
Och sådär går det på när man är på djurpark i Australien, inte ett enda lugnt djur kan jag tala om. 
 
 
 
Här är en del av alla djur vi såg. Det var en stor park med väldigt många djur kan jag säga. Hade jag lagt upp bilder på alla hade det här inlägget aldrig tagit slut   Jag får bildbomba någon annan gång
 

11 maj - Sån dag

Vi hade faktiskt gjort en liten plan och eftersom vi skulle göra en utflykt den 10 maj passade det väldigt bra med en pooldag den 11 maj. Nu råkade ju utflykten bli ett fiasko men vi hade en plan och den måste följas Nej självklart inte men eftersom det är ganska begränsat med grejer att göra i Darwin handlar det om att sprida ut det så mycket som möjligt. Vi hade ändå ett antal dagar kvar i Darwin så det gällde att planera litegran i alla fall.
Dessutom hade jag planerat in pole på kvällen och då vet ni ju som bekant att man inte kan göra speciellt mycket på dagen. Eftersom det tar flera timmar att ta sej iväg och göra någonting och sen komma tillbaka igen så funkar det inte med utflykter när jag har pole. En poledancer planerar alltid sitt schema runt polen förstår ni .
 
Det här med Darwin är verkligen ett jobbigt kapitel på många sätt. Jag fattar att det börjar bli lite drygt att gå in på min blogg varje dag och läsa om att jag har åkt till ett av världens häftigaste länder och så ligger jag bara solar och badar och går på pole.
Men det är faktiskt så att Australien även är ett välidgt stort poleland och en del av min resa går faktiskt ut på att pola i varje stad jag kommer till. 
Dessutom ska jag lägga till att för er svenskar är det omöjligt att förstå vilka avstånd det faktiskt handlar om här. Det krävs ganska mycket planering för att göra saker just för att det tar sån himla tid att ta sej från plats till plats. Vi har ingen bil så vi är ännu mer begränsade. Om vi ska göra någon utflykt måste vi alltså boka olika typer av tours och det finns miljontals att välja mellan så bara det är ett projekt. 
 
Darwin har därför blivit våran semesterplats. Och planen är givetvis att göra massa coola saker, bara inte just nu i Darwin.
Fakktum är att jag är ytterst nöjd med att bara få koppla av och göra det jag känner för, men jag känner en stor press på mej att göra massa grejer hela tiden bara för att jag är i Australien. Såhär års åker massa folk från Sverige till Spanien och Grekland och Malls och alla möjliga platser för att bara sola och bada och koppla av. Men av någon anledning har jag så himla svårt att göra samma sak just för att jag är i Australien.
 
 
Dags för lurre
 
 
Dags för pole
 


RSS 2.0